NELIS Amsterdam

NELIS Amsterdam

Contactgegevens NELIS Amsterdam

Sumatrastraat 28H
1094 ND Amsterdam
020-22 11 642
info@nelisamsterdam.nl
https://www.nelisamsterdam.nl/

De beoordeling van NELIS Amsterdam

Eten: 8
Service: 8
Decor: 8

Waarom NELIS Amsterdam

Warenka en ik zijn morgen 11 jaar samen. Morgen hebben we echter andere verplichtingen, dus we besloten het vandaag te vieren.

We zochten iets niet te formeel, maar wel lekker en een beetje luxe. Hooguit een kwartiertje fietsen vanaf ons huis, want de gevoelstemperatuur is -6 graden!! 😳 ❄️ Brrrrr!

Dus met behulp van Google Maps opzoek naar een plek waar we nog niet eerder geweest zijn in Amsterdam Oost. Sorry @NELIS, jullie waren de 4e of 5e keuze. De andere opties hadden allemaal geen plek 🙈 .

We reserveerde in de namiddag op de dag zelf, een donderdag.

Verwachting van NELIS Amsterdam

De verwachting is een gezellig, klein en knus tentje. Een beetje een kruising tussen een café en een restaurant in. Alles met een persoonlijke en gastvrije “touch”. Het idee is nu een “starter” delen en een hoofdgerechtje. Hopelijk met een lekker flesje wijn. Misschien iets meer, Warenka roept net dat ze honger heeft 😂 .

Onze meningen over NELIS Amsterdam

Dit is wat wij van NELIS Amsterdam vinden:

Ik vond het bij aankomst er verrassend leuk uit zien

Absoluut!

Dat had ik niet verwacht aan de hand van de foto’s

Ik had het wat killer verwacht en minder intiem,. Maar ze hadden het ruim opgezet dat je ook gevoel van privacy had.

De bediening was ook heel correct en snel. Niets zo irritant als je lang moet wacht op je eerste drankje 😜.

Als je samen zit te kletsen gaat de tijd toch altijd snel voorbij 😊  Maar eerste drankje was ok Cava is niet heel bijzonder maar ik verwacht ook niet de top voor €6 en elders is het zeker wel eens slechter geweest 😀

🙈 Slijmbal

Het eten vond ik een beetje een gulden middenweg tussen een exclusief restaurant en een café eigenlijk. Boven gemiddeld, maar niet superbijzonder

Grappig ik vond het namelijk meer dan verrassend goed en goede balans van diverse smaken. Ik zeg cafe sfeer maar dan wel exclusief

Wat vond jij eigenlijk van de wijn?

True. Maar het voorgerecht en hoofdgerecht samen waren ook wel 33 euro pp. Daar eet je ergens anders een 3-4 gangen menu voor.

De wijn was qua prijs/kwaliteit vet boven verwachting vond ik.

Uhmm dat heb ik me niet zo gerealiseerd… Dat zet het wel weer in een ander perspectief. Ik had geen verwachting van de wijn en die was verrukkelijk bij de gerechten zowel de wit als de rood….

Het verdampte wel een beetje in het glas 😉

Ze verdienen ook wel een 8 vind ik, maar relatief gezien is het niet echt goedkoop.

Ja, die was erg lekker 😂👍

Voor mij zeker een 8 en nog een pluspunt de akoestiek… Zoveel restaurants tegenwoordig daar galm je de tent uit of zit je bij elkaar op schoot en dat hadden ze goed voor elkaar

Oh vergeet ik bijna, de akoestiek was wel heel fijn daar!

Juist ja hahaha

All great minds think alike 😘

Precies 😄 Ik zeg, zeker voor herhaling vatbaar, maar niet voor een vrijmibo…

Check.

Ik zou misschien nog wel een keertje teruggaan voor alleen een mooie hoofdmaaltijd in een informele sfeer met een fijn glas wijn. Dan is het wel een mooie prijs/kwaliteit verhouding.

Ik zou ook wel voor de full monty gaan. Goed eten, lekkere wijn, maar in een informele sfeer daar kan ik als mens heeel gelukkig van worden..

De foto’s gemaakt in restaurant NELIS Amsterdam

NELIS Amsterdam NELIS Amsterdam NELIS Amsterdam NELIS Amsterdam NELIS Amsterdam